Usein kysyttyä asuntoauton vuokraamisesta

Mitä asuntoauton vuokraan kuuluu?

Asuntoauton vuokraan kuuluu tietenkin itse auto. Autossa on välttämättömät tarvikkeet, joilla selviää leirintäalueella hyvin. Kaapeissa on mm. astiasto ja kahvinkeitin. Lupaamme myös yhden kaasupullon sisällön, joka riittää hyvin viikoksi kaasuhellan käyttämiseen. Auton lämmitys toimii myös kaasulla, mutta kesäaikaan sitä ei tietenkään tarvita, joten kaasun kulutus on hyvin vähäistä. Asuntoautossa on myös tarvittavat sähköpiuhat, joilla leirintäalueella tai muussa vierailukohteessa autoon saa sähköt.

Asuntoauton vuokraan ei kuitenkaan kuulu lakanat. Vuokralaisen on itse varauduttava tarvittavin lakanoin, peitoin ja tyynyin.

Kuuluuko auton siivous vuokralaiselle?

Hyvänä käytäntönä pidetään, että auto on palautettaessa vähintään samassa kunnossa kuin se oli vuokrattaessa. Roskien siivoaminen, mattojen pudistelu sekä mikäli mahdollista myös imurointi olisi hyvä suorittaa ennen auton palauttamista. Jokaisen on varmasti itsekin mukavampi lähteä puhtaalla autolla liikenteeseen

Autoa ei tarvitse kuitenkaan pestä ulkopinnoiltaan, koska kaikilla ei siihen ole kunnon mahdollisuutta, eikä asuntoauto sovi huoltoasemien pesureihin. Me hoidamme auton ulkopesun puolestanne.

Myös kasetti-WC:n tyhjennys on vuokralaisen vastuulla, mikäli on WC:tä käyttänyt. WC:n tyhjennyspaikkoja on leirintäalueilla sekä isoimmilla ABC-huoltamoilla. Kasetti-WC on kätevä tyhjentää, auton takaa tai sivusta luukun takaa saadaan vedettyä ulos säiliö, jonka jaksaa kantaa käsin tyhjennyspisteelle.

Kuuluuko vuokraan polttoaineet?

Vuokraaja vastaa itse kuluttamastaan polttoaineesta. Ison matkailuauton tyypillinen kulutus on 8-12 l/100km dieseliä. Asuntoauton alkovi-lippa lisää ilmanvastusta ja etenkin kovemmissa vauhdeissa kulutus on täten kova. Ajamalla enintään 80 km/h voi kulutus helposti tippua 2-3 l/100km.

Käytäntönä vuokraamoissa yleensä on, että auton polttoainetankki on täynnä vuokrattaessa ja vuokraaja tankkaa auton jossain lähiseudun huoltoasemalla ennen asuntoauton palauttamista.

Minkälainen lämmitys asuntoautossa on?

Asuntoautoissa ja -vaunuissa on tyypillisesti kaasulla toimiva lämmitys.Vaihtoehtoja on ilmapuhallus tai vesikiertoinen lämmitys. Meidän asuntoautoissamme on ilmapuhallukseen perustuva järjestelmä. Autossa on ilmasuuttimia sänkyjen ja sohvien alla, eikä näitä saa missään tapauksessa tukkia, kun käytetään lämmitystä!

Autoissa on myös n.5-10 litran lämminvesivaraaja, joka toimii myös kaasulla. Suihkutteluun siitä ei kunnolla ole, mutta asuntoautojen suihkut ovat muutenkin ahtaita ja leirintäalueille on kunnolliset suihku- ja saunatilat. Astioiden ja käsien pesemiseen lämmintä vettä riittää hyvin.